Over mij

Hallo!

Fijn dat je langskomt op mijn splinternieuwe blog.

Ik ben Sofie, 30-something (einde de dertig, om helemaal eerlijk te zijn), getrouwd en blije mama van een dochter van 7 en een zoon van 9.

Waarom halfvol?

Ik ben meestal optimistisch en relax. Oké, ik heb dan ook helemaal geen reden tot klagen. Ik ben geboren in een rijk westers land, ben gezond en goed omringd door fantastische mensen.

Hoeveel daarvan te wijten is aan puur geluk en hoeveel ik zelf heb beïnvloed, geen idee. Zeker is wel dat positivo zijn me nog nooit in de problemen heeft gebracht. Voor mij is het glas dus halfvol. Of zoals de slogan op een Nieuw-Zeelands Jucy-busje: “The glass is half full and the other half was delicious”.

Projecten

Een mens heeft projecten nodig om niet over te gaan op de automatische piloot, om te groeien, om naar uit te kijken. Daarom probeer ik om elke maand een ander (klein) project uit, om te zien of het me ligt. Deze blog is één van die projecten en is ineens ook een goede reminder voor mezelf om werk te maken van mijn voornemens.

Ik hoor je al denken, waarom elke maand iets anders? Wel, mijn interesses waaieren zo breed uit, dat ik wel wat last kan hebben met focus en dingen afwerken. Hopelijk verbetert dat door me elke maand op één ding te concentreren en gerustgesteld te zijn dat er volgende maand plaats is voor een andere interesse.

Het uiteindelijke doel is om nieuwsgierig en aandachtig te blijven.

Wat ik nu al doe om aandachtig in het leven te staan: reizen, lezen, afspreken met vrienden en erop uit met mijn gezin. Dus daarover zal je vooral op deze blog veel terugvinden. Ik ben ook altijd geïnteresseerd in waarom mensen doen wat ze doen – in psychologie dus.

Wat ik in de toekomst wat meer wil doen: schrijven, meer ondernemen (niet in de commerciële zin, maar eerder in de zin van minder onderzoeken en gewoon wat meer dingen proberen).

Hopelijk kom je af en toe eens piepen. De blog is nog in opbouw, volgende maand valt er hier hopelijk al heel wat meer te beleven.

Wil je met me in contact komen? Mail me dan op halfvolblog@gmail.com

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven